Blog

Een veilig huis: veiligheidsbeslag

Anno 2022 zijn er steeds meer inbraken en dit maakt de meeste Nederlanders bang. Veel mensen zijn daarom bezig met het beveiligen van hun woning. Een inbreker kijkt namelijk altijd naar een zwak punt bij jouw woning. De meeste inbrekers breken in via de sloten van de deuren. De meeste sloten zijn verouderd en zijn toe aan vervanging. De meeste inbrekers kunnen eenvoudig de sloten forceren en binnenkomen in je woning. Dit betekent dat je jouw deuren moet voorzien van sloten met een hoge kwaliteit. Dubbel glas kan hier ook zeker bij helpen, maar je kunt ook een stapje verder gaan. Kiezen voor een veiligheidsbeslag met keurmerk is perfect hiervoor, maar wat is het precies? En wat zijn de voordelen? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Veiligheidsbeslag: betekenis

Een veiligheidsbeslag is een product waarmee je jouw buitendeuren kunt versterken. Hiermee bedoelen we natuurlijk dat het meer weerstand kan binnen tegen een inbreker. Dit beslag bestaat uit een buiten-  en binnenschild. Zo wordt het buitenschild vastgezet vanuit de binnenkant van de deur, waardoor je geen schroeven kunt zien aan de buitenkant van de deur. Dit maakt het heel moeilijk om het schild te verwijderen en zo kunnen inbrekers moeilijker bij het slot komen. Dit geeft de inbreker veel meer weerstand en hier houdt een inbreker niet van. Vaak slaat hij jouw woning over als hij te lang bezig is met het forceren van het slot.

Het is daarom heel belangrijk om een veiligheidsbeslag op je voordeur te hebben. Het geeft de inbreker geen mogelijkheid om het slot te bereiken en dat brengt voordelen met zich mee. De meeste inbrekers kunnen namelijk heel eenvoudig het slot forceren en nu is dat helemaal niet zo gemakkelijk. De inbreker maakt vaak gebruik van een methode genaamd kerntrekken en dit is dan niet meer mogelijk.

Kies voor een keurmerk

Als je een veiligheidsbeslag wilt kopen, moet je goed kijken naar de verschillende soorten. Iedere soort heeft een andere kwaliteit en jij wilt er natuurlijk een van een hogere kwaliteit. Maar hoe zie je nu of het een hoge kwaliteit heeft of niet? Je kunt hiervoor het beste kijken naar het keurmerk. Kijk naar het SKG keurmerk en kijk of hij deze heeft. Dit laat zien dat het uitgebreid getest is door de politie en genoeg weerstand kan bieden tegen inbrekers. Toch zijn er ook andere dingen waar je rekening mee moet houden als je een veiligheidsbeslag koopt.

Waar moet je op letten?

Het is dus sowieso van belang dat je kijkt naar het SKG keurmerk, maar dat is niet het enige. Je moet ook kiezen voor een veiligheidsbeslag met een kerntrekbeveiliging. Dit is namelijk een van de meeste gekozen inbraakmethodes. Je kunt ook het beste kiezen voor hetzelfde merk dan dat je al hebt zitten op je deur. Daarnaast moet je rekening houden met de breedte van het beslag, kijk hoeveel ruimte er tussen het kozijn en het slot zit. Laat je vandaag nog adviseren door de specialisten van MijnIJzerwaren!

Reacties uitgeschakeld voor Een veilig huis: veiligheidsbeslag