Blog

Betonnen L-elementen plaatsen in de tuin

L-elementen van beton zijn voor vele doeleinden te gebruiken. Omdat beton een zeer stevig materiaal is dat vele jaren meegaat zijn de betonnen L-elementen buiten te plaatsen. Ze zijn bestand tegen alle weersinvloeden waaronder vocht, warmte en kou. Beton wordt juist in de loop der jaren alleen maar mooier waardoor de een L element nog meer toegevoegde waarde aan uw tuin heeft. Met L-elementen kunt u bijvoorbeeld hoogteverschillen in uw tuin opvangen of juist aanbrengen. Doordat ze zo sterk zijn houden ze het achterliggende zand goed tegen waardoor het niet weg kan spoelen tijdens een fikse bui. Dat is waarom L-elementen beton ook perfect te gebruiken zijn voor het realiseren van een keerwand. U graaft de voet van het element in en plaatst er een aantal naast elkaar zodat de gewenste lengte ontstaat. Voor extra fixatie kunt u de voeten vastzetten met mortelspecie.

Toepassingen L-elementen van beton

Behalve voornoemde toepassingen kunnen betonnen L-elementen ook gebruikt worden voor onder andere het maken van een trap in uw tuin. Of wanneer u een mooie vijver wilt realiseren. De kinderen verrassen met een zandbak? Ook die maakt u van L-elementen. Verder kunnen ze dienst doen als borderbakken of plantenbakken voor op het terras. Dit is makkelijk te realiseren met bijpassende hoekelementen. De betonnen L-elementen zijn bijna naadloos op elkaar aan te sluiten. Wilt u de naden toch dichtvoegen dan gebruikt u daar voegmiddel voor. Eventueel stukt u het geheel glad of beplakt u de L elementen met mozaïektegels. Zo krijgt u een echte blikvanger in uw tuin.

Betonnen L-elementen online kopen

De L-elementen zijn online te kopen bij Betongoed. Zij hanteren zeer lage prijzen maar gebruiken het allerbeste beton om de elementen te produceren. Ze zijn verkrijgbaar in het grijs en antraciet, en daarnaast ook in verschillende afmetingen. Betongoed levert snel op iedere gewenste locatie in Nederland en België tegen een geringe meerprijs. Om de betonnen L-elementen te plaatsen hebt u wel materiaal en spierkracht nodig die het gewicht kunnen hanteren want ze zijn nogal zwaar. Plaats ze op een glad oppervlak zoals een aangetrild zandbed en zorg dat ze waterpas staan.

Reacties uitgeschakeld voor Betonnen L-elementen plaatsen in de tuin