Blog

De beste interieurtrends van het seizoen

De wereld van interieur is – net als het modebeeld – altijd in beweging. Een nieuw seizoen zojuist van start gegaan en een nieuw seizoen betekent ook weer nieuwe trends. De koude en donkere dagen zijn voorbij en dat geeft ons de kans om het huis op te fleuren met een zonnige twist. Daarom gaan we in dit artikel wat dieper in de nieuwe interieur trends van de lente en zomer van 2022. Deze trends zijn hot dit seizoen en zullen jou helpen een stijlvol en chique huis te creëren. Dus, zonder verder oponthoud, laten we een kijkje nemen naar de top trends van dit seizoen!

Hotel chic

Loop je wel eens een prachtig hotel binnen, en wou je dat je het interieur mee kon nemen naar huis? Ja? Wij ook! Hotel chic is nu een van de grootste trends van dit seizoen. Het draait allemaal om het creëren van een op een hotel geïnspireerde look in huis. Dit kan door lichte en luchtige kleuren te gebruiken, accenten van goud of messing toe te voegen en luxe stoffen zoals zijde te gebruiken. Als je op zoek bent naar luxe meubels om deze trend uit te voeren in jouw eigen interieur, overweeg dan het Rapture Amsterdam assortiment van www.solfelt.nl.

Natuur elementen in interieur

Een andere trend voor dit seizoen is het gebruik van natuurelementen in het interieurontwerp. Dit omvat dingen zoals planten, bloemen en bomen. Door de natuur in je interieur op te nemen, creëer je een kalme en ontspannen sfeer. Het kan ook een geweldige manier zijn om wat kleur en textuur aan je inrichting toe te voegen.

Als je de natuur in jouw huis wilt opnemen, zijn er verschillende manieren om dit te doen. Je kunt planten en bloemen gebruiken als decoratieve elementen, of je kunt een tuin of waterpartij aanleggen. Als je de ruimte hebt, zou je ook een boom in je huis kunnen plaatsen.

pexels-vecislavas-popa-1668860

Jaren 70 maakt een terugkeer

Elementen uit de jaren ‘70 zijn dit seizoen weer helemaal terug. Deze trend is terug te zien in alles, van mode tot huisdecoratie. Als je op zoek bent naar een vleugje nostalgie in huis, dan zijn de jaren ’70 de manier om te gaan.

Er zijn een aantal manieren om deze retro stijl in je huis te verwerken. Je kunt felle kleuren gebruiken en geometrische patronen overwegen in de meubels en textiel. Je kunt ook wat retro accenten toevoegen, zoals shagtapijt en lavalampen.

Duurzaamheid

Duurzaamheid wordt een steeds belangrijkere factor in het interieurontwerp. Steeds meer mensen zijn op zoek naar duurzame huizen die vriendelijk zijn voor het milieu. Er zijn een aantal manieren waarop je jouw huis duurzamer kunt maken, van het gebruik van gerecyclede materialen tot het kiezen voor energiezuinige apparaten.

Een van de beste manieren om je huis duurzamer te maken is het gebruik van natuurlijke materialen. Hout, steen en wol zijn allemaal duurzame materialen die in het interieurontwerp kunnen worden gebruikt. Daarnaast is het huis aankleden met tweedehands meubels ook up coming en vind je vaak unieke items voor in het interieur.

Reacties uitgeschakeld voor De beste interieurtrends van het seizoen