Blog

Een 2 persoons dekbedovertrek kopen

Je wilt graag een nieuw 2 persoons dekbedovertrek kopen. Het belangrijkste waar je op moet letten is dat je de juiste maat kiest. Om de juiste maat van je dekbedovertrek te weten, moet je eerst de juiste afmetingen van je bed kennen. Een twee persoons bed kan namelijk uit verschillende afmetingen bestaan.

Zo heb je twee persoons bedden met een breedte van 160cm, 180cm en zelfs 200cm. De lengte kan variëren van 200cm, 210cm tot 220cm. Het dekbed moet altijd groter zijn. Dat merk je zelf ook wel doordat het laken steeds een stuk naast het bed hangt.

Vaak gebruiken ze voor een bed van 160 cm, een overtrek van 240 x 220cm. Een bed van 180 cm neigt dan weer meer naar een laken van 270 x 220cm. Deze voorbeelden zijn geen absolute waarden. Je mag zelf altijd kiezen of je je dekbed nu net iets groter of kleiner wil. Vaak zal je keuze ook afhangen van het postuur van de mensen die er in moeten slapen.

Het materiaal
Het volgende waar je naar moet kijken is het materiaal waaruit het dekbedovertrek is gemaakt. In de winter kiezen veel mensen voor flanel. Deze stof houdt de warmte van je lichaam zeer goed vast, wat zeker van pas kan komen tijdens de koude winter maanden.
Vooral zeer warmbloedige mensen houden niet zo van dit warme stofje, en kiezen daardoor voor andere soorten zoals katoen, satijn of linnen.

Katoen heeft het voordeel een natuurlijke stof te zijn die zeer goed ademt. Het houdt ook het vocht zeer goed vast dat je ’s nachts verliest wat de nachtrust dan weer bevorderd. Het nadeel van 100% katoen kan zijn dat dit voor sommige mensen te ruw aanvoelt.

Satijn wordt ook van katoenvezels gemaakt maar is op een andere manier geweven, wat satijn veel zachter en gladder maakt.

Linnen is gemaakt van vlas. Het proces om linnen te maken is vrij intensief, wat het een duurder materiaal maakt om te kopen. Het is wel een zeer duurzaam en mooi materiaal.

De stijl
Het laatste waar je op moet letten bij de aankoop van een twee persoons dekbedovertrek is de stijl.  Vandaag de dag bestaan er duizenden verschillende kleuren en motiefjes. Waar je vooral naar moet kijken is de kleur van je bed en de kleur van de muren en vloer.  Hou je meer van een serene slaapkamer? Dan zal een neutrale kleur zonder motief bij jou het beste passen.
Wil je je slaapkamer een boost geven? Dan kan je best kiezen voor een opvallende print of kleur.

Reacties uitgeschakeld voor Een 2 persoons dekbedovertrek kopen