Blog

Houten vloeren reinigen en onderhouden

De schoonheid en duurzaamheid van eikenhouten vloeren is een aanvulling op bijna elke kamer in huis. Een eikenhouten hardhouten vloer herbergt geen allergenen zoals een tapijt en is minder vatbaar voor beschadiging dan tegelvloeren. Door goed onderhoud blijft het hout er lang na de eerste installatie op zijn best uit. Hoewel de meeste eikenhouten vloeren een beschermende afwerking hebben, kunnen slechte onderhoudspraktijken de afwerking verslijten en permanente schade aan het hout veroorzaken. Gelukkig is het onderhouden van een eikenhouten vloer niet tijdrovend of moeilijk.

Routinematig schoonmaken omvat vegen, stofvrij dweilen of stofzuigen met gebruik van de kale vloer om stof en vuil te verwijderen. Verwijder gemorste vloeistoffen onmiddellijk met een droge of licht vochtige doek. Gebruik geen natte dweilen of stoommoppen, die de afwerking en het hout gedurende lange tijd zullen beschadigen.

Wanneer uw houten vloeren in Rotterdam er na verloop van tijd een beetje dof uitzien, kunnen ze worden vernieuwd door opnieuw te coaten. Dit omvat het aanbrengen van een nieuwe laag houten vloerafwerking.

Tips bij het onderhouden van een houten vloer

  • Plaats meubelschuiven of viltjes op de onderkant van alle meubelpoten die op de eikenhouten vloer rusten. Hoewel eik een hardhout is, kunnen meubelpoten de afwerking van de planken nog steeds krassen of krassen.
  • Gebruik vloerkleden en vloermatten in de buurt van ingangen en voor gebieden met veel verkeer, zoals de gootsteen. Vuildeeltjes krassen op de eikenhouten afwerking wanneer ze onder de voeten worden geslepen. Tapijten voor gootstenen voorkomen dat gemorste water en vloeistoffen het hout beschadigen.
  • Verwijder alle tapijten en schud ze elke één tot drie dagen uit. Veeg de vloer elke keer dat u de vloerkleden uitschudt grondig om eventuele vuildeeltjes van de vloer te verwijderen. Veeg onder meubels en in de hoeken voordat u de vloerkleden vervangt.
  • Gebruik eenmaal per week een stofzuiger om de eik grondig te reinigen. Kies een stofzuiger zonder klopper, of een stofzuiger met een hardhouten vloerbevestiging. Een stofzuiger verwijdert vuil tussen de eiken planken, wat met een bezem niet mogelijk is.
  • Veeg gemorste vloeistof onmiddellijk op met een schone doek. Voor kleverige gemorste hoeveelheden, maak de doek vochtig en veeg de gemorste vloeistof weg, en droog deze vervolgens volledig af met een schone doek. Vloeistoffen die op een eikenhouten vloer achterblijven, verzwakken de afwerking en kunnen de houtnerf doen stijgen.
  • Dweil de vloer eenmaal per week met een hardhouten vloerreiniger. Verdun de reiniger alleen in water als dit op het etiket van de verpakking staat vermeld. Bevochtig de mop nauwelijks met de stofzuiger. Droog de vloer direct na het dweilen volledig af.
Reacties uitgeschakeld voor Houten vloeren reinigen en onderhouden