Blog

Een draadloos alarmsysteem kopen

Een draadloos alarmsysteem kopen beschermt je woning of bedrijf tegen diefstal, inbraak en vandalisme. Complete draadloze alarmsystemen zijn tegenwoordig effectief en betaalbaar. Ze bestaan meestal uit een centrale ontvanger en verschillende sensoren en alarmen. De beelden kan je live of later bekijken, vaak via je smartphone. Als je je nieuwe alarmsysteem combineert met een bewakingsdienst of een centrale meldkamer, heb je voor een goede prijs een heel sterke verdediging tegen criminaliteit.

Waar kan je een draadloos alarmsysteem gebruiken?

Moderne alarmsystemen kunnen binnen en buiten worden gebruikt. Je kunt dus camera’s en bewegingsdetectoren richting op de tuinpoort, op je voordeur, maar ook op je centrale hal. De detectoren van het systeem zijn bestand tegen vocht en temperatuurwisselingen. Als je ze buiten hangt, is het wel een goed idee om ze elk jaar te reinigen.

Welke apparaten kan je bij een draadloos alarmsysteem kopen

Een gemiddelde starterset bevat een ontvanger, één of twee camera’s, een bewegingsdetector en soms een rookmelder. Deze sets kan je makkelijk uitbreiden met andere apparaten die meestal een paar tientjes per stuk kosten. Een CO-melder beschermt je tegen een opbouw van het gevaarlijke gas koolmonoxide. Een glasbreukmelder laat het je weten als er een ruit in je huis wordt ingeslagen. En geluidsalarmen en schijnwerpers zorgen dat een crimineel die gedetecteerd wordt heel snel van je terrein vlucht.

Waarom een draadloos alarmsysteem kopen in plaats van een bedraad model?

Een alarm met bedrading moet je onderling verbinden met ethernet- of andere kabels. Zeker als de camera’s en andere sensoren een flink stuk van elkaar verwijderd zijn, moet je veel draden leggen. Een draadloos alarmsysteem heeft dat nadeel niet. Elk apparaat werkt op een eigen batterij, en stuurt zijn signaal via wifi of een internetprotocol door naar de ontvanger. Zo kan je de sensoren op elke gewenste plek aanbrengen: op boven, verstopt tussen de struiken, en waar in huis je ze maar wil aanbrengen.

Wat gebeurt er als je alarm afgaat?

Als je een draadloos alarmsysteem kopen gaat, kan je dat op verschillende manieren configureren. Als het systeem een sonisch alarm bevat, gaat er een sirene af als één van de sensoren onraad opmerkt. Je kan ook een signaaltje via je smartphone of PC krijgen, waardoor je zelf snel polshoogte kan nemen. Of zet het signaal door naar je beveiliging, je conciërge, of een buurman als je op vakantie bent. Met een abonnement op een centrale meldkamer of een bewakingsdienst wordt je alarm 24/7 gemonitord, en is er altijd snel hulp ter plekke als er een verdachte situatie ontstaat bij je huis of bedrijf.

Reacties uitgeschakeld voor Een draadloos alarmsysteem kopen