Blog

Een nieuwe bank: hier moet je op letten

Voor je wooncomfort is een fijne bank echt van cruciaal belang. De zoektocht naar een nieuwe bank kan daarom best ingewikkeld zijn. Er zijn zoveel opties en hoe kies je nou echt de beste bank uit? Dit zijn de dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van je nieuwe bank. Lees verder!

Materiaal

Het materiaal van de bank is een belangrijke factor in de keuze voor je nieuwe bank. De sfeer die de bank uitstraalt wordt grotendeels bepaald door het materiaal. Kies een suède bank voor een luxe uitstraling, een stoffen bank voor een huiselijke uitstraling en een leren bank voor een echte design-woonkamer. Je kunt bijvoorbeeld leren meubels van ShopX bestellen. Naast sfeer die de bank uitstraalt is onderhoud ook een dingetje. Een suède bank kan wel mooi zijn, maar is af te raden wanneer je huisdieren of jonge kinderen hebt. Leer is daarentegen makkelijker schoon te houden. Vlekken van vloeistof trekken bij leer minder gemakkelijk in de bekleding.

Formaat

Koop niet halsoverkop een bank als je niet exact weet hoeveel ruimte je precies beschikbaar hebt. Bedenk welk deel van de woonkamer de nieuwe bank in moet gaan nemen en baken dat gedeelte af. Meet dit vervolgens op, noteer de maten en probeer een bank te vinden die zo goed mogelijk binnen deze maten past. Een te grote bank is onhandig, wanneer je de bank echter te klein hebt gekocht kan de woonkamer dadelijk ineens heel leeg aanvoelen.

Hoeveel personen?

Niet onbelangrijk: hoeveel personen moeten op de bank passen? Ook als je alleen of met twee woont kan het een idee zijn om een wat grotere bank aan te schaffen. Je wilt immers ook de mogelijkheid hebben om familie en vrienden uit te nodigen en misschien heb je wel huisdieren die graag naast je op de bank komen liggen. Als je met veel mensen woont, maar niet zo’n grote woonkamer hebt, is een hoekbank een uitkomst.

Comfort

Ten slotte: het comfort is misschien wel het belangrijkste aspect van een bank. Als je graag languit op de bank ligt is het aan te raden om minimaal een 3-zitsbank aan te schaffen. Comfort is subjectief. Sommige mensen vinden het heerlijk om helemaal weg te zakken in een bank, anderen hebben juist liever wat stevigheid. Ga daarom naar een fysieke winkel en probeer verschillende banken uit in de showroom. Zo weet je zeker dat jouw nieuwe bank heerlijk zit. Genoeg inspiratie opgedaan? Ga dan online naar een meubelzaak en plaats jouw bestelling!

Reacties uitgeschakeld voor Een nieuwe bank: hier moet je op letten