Blog

Een RH bureaustoel bestellen

Een goede bureaustoel is een echte must. Helemaal in de tijd dat we veel thuis werken is het belangrijk dat we voldoende ondersteuning krijgen van de bureaustoel. Op het werk uiteraard ook, maar thuis is het in sommige gevallen de verantwoordelijkheid van mensen zelf om een goede bureaustoel te bestellen. Zo’n bureaustoel moet wel aan verschillende eisen voldoen om voldoende ondersteunend te zijn. In deze tekst gaan we daarom kijken bij een goede bureaustoel. Waarom moet een bureaustoel voldoende ondersteunend zijn, maar ook aan welke eisen moet de stoel voldoen om voldoende ondersteunend te zijn voor het lichaam.

Een RH bureaustoel bestellen

Een goede bureaustoel, bijvoorbeeld bureaustoel RH, is belangrijk omdat we vaak een hoop tijd achter elkaar doorbrengen op de bureaustoel. Wanneer we aan het werk zijn, is het natuurlijk heel belangrijk om ook voldoende te bewegen, maar dat is niet altijd mogelijk tijdens een project wat al onze aandacht opneemt. Mocht het zo zijn dat er minder mogelijkheid is tot bewegen dan is het alsnog heel belangrijk dat de stoel wel voldoende ondersteunend is. Dat is uiteraard om te voorkomen dat er blessures aan het lichaam ontstaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan blessures aan de rug. Deze kunnen heel klein zijn en zo weer over zijn, maar wanneer je voor een langere tijd achtereen in een verkeerde houding zit, kan het uitlopen tot ergere problemen en zelfs een hernia war een operatie voor nodig is om dit op te lossen. Dat wil je natuurlijk voorkomen en daarom is het belangrijk om te investeren in een goede stoel.

Aan welke eisen moet een stoel voldoen

Belangrijk aan de stoel is dat deze dus voldoende ondersteund. Bijvoorbeeld aan de rug. Het is dan ook belangrijk dat er een goede rugsteun aan de stoel zit die daarnaast ook te verstellen is. De leuning van de rug moet zowel naar boven als naar beneden versteld kunnen worden zodat mensen met verschillende soorten ruggen ook gebruik kunnen maken van de stoel. Niet alleen de rugsteun moet verstelbaar zijn. Ook de hoogte van de stoel zelf. Dat is ook zodat mensen van verschillende lengtes gebruik kunnen maken van de stoel zonder dat zij een andere stoel moeten kopen. Ook moet er voldoende ondersteuning zijn voor de armen van de stoel. Ook dat is zodat er geen blessures kunnen ontstaan, maar dan voor de armen en schouders. Als laatste is het belangrijk dat iemand rechtop kan zitten met zijn voeten plat op de vloer. Dat is namelijk de beste houding.

Bron: atmyhome.nl

Reacties uitgeschakeld voor Een RH bureaustoel bestellen