Blog

5 soorten wijnglazen en hun bijpassende wijnen

Ben jij een echte wijnliefhebber? Dan ben je vast wel bekend met het feit dat er speciale wijnglazen bestaan. Bij iedere soort wijn hoort een ander wijnglas. Meer weten hierover? Lees snel verder.

Witte wijnglas

Ben jij op je aller gelukkigst als je een glas witte wijn kan inschenken? Dan is dit je favoriet. De klassieke witte wijnglazen zijn te herkennen aan hun ovaalachtige vorm met daarbij een lange steel. Veel mensen kiezen ervoor om iedere wijnsoort uit dit glas te drinken. Heel gek is dit niet, want dit exemplaar wordt op verschillende plekken verkocht.

Gouden wijnglas

Een gouden wijnglas is leuk voor een feestje of een chique evenement. Het leuke aan dit glas is dat er veel verschillende soorten van zijn. Zo heb je gouden wijnglazen die geschikt zijn voor champagne, maar ook speciale gouden witte wijnglazen kun je vinden. Het is altijd leuk om er een aantal van deze in huis te hebben.

Rode wijnglas

Ook een rode wijnglas is erg bijzonder. Dit glas is te herkennen aan de iets hoekigere onderkant, vergeleken met het witte wijnglas. Je kunt er een heerlijke Antinori, Tignanello of een andere rode wijn naar jouw smaak uit drinken. Met dit glas kun je haast de mist niet ingaan.

Champagne glazen

Heb je iets te vieren? Dan moet er natuurlijk een fles champagne opengetrokken worden. Wat is er nou fijner dan de champagne in chique champagne glazen schenken? De meeste champagne glazen zijn dun qua vorm, waardoor je het glas al snel helemaal volgiet met je favoriete Moët & Chandon.

Portglazen

Ook de portglazen mogen natuurlijk niet ontbreken. Een heerlijke Barolo mag je niet missen en daarvoor is dit glas ideaal. Dit sierlijke fruit schenk je in het glas en dan is het genieten geblazen! Het is altijd leuk om hier een mooie set van te hebben. Voor als er visite komt, bijvoorbeeld!

Reacties uitgeschakeld voor 5 soorten wijnglazen en hun bijpassende wijnen