Blog

4 unieke lampen voor het nieuwe jaar

De verlichtingswereld staat niet stil. Als je nu een moderne woonwinkel in loopt zul je zien dat ook losse lampen een steeds grotere rol spelen. En dat hebben fabrikanten ook in de gaten. Daarom komen ze niet alleen met verbeteringen van bestaande peertjes maar ook met compleet nieuwe lampen.  En daar worden wij wel enthousiast van. Wil je geen standaardlampen in huis maar een lamp die je niet zo vaak tegen komt? Dan hebben wij een aantal nieuwe unieke lampen voor je op een rijtje gezet.

Sylvania Radiance

Houd je van een strak interieur? Dan is de Sylvania Radiance misschien iets voor jou. Dit is een bijzondere LED lamp die niet licht geeft via een peertje zoals je gewend bent. De lamp geeft namelijk licht via een platte ronde doorzichtige schijf. Daardoor krijg je een minimalistische lamp die goed past in een modern en strak interieur. Dat klinkt abstract maar daarom hebben we gelukkig een foto toegevoegd. En een foto zegt ook hier meer dan 1000 woorden. De lampen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. In wit, zwart, met een grote en kleine schijf en met verschillende kleurtemperaturen.

Pine lampen

Deze lampen zijn vernoemd naar een dennenboom omdat sommige modellen lijken op dennenappels. Maar je zou ook kunnen zeggen dat ze eruit zien als een ananas. Net wat je zelf leuk vind. De lampen lijken zo uit de seventies te komen en passen wat ons betreft daarom goed in een retro interieur. Maar ook als eyecatcher op zichzelf doen deze lampen het goed. Het voordeel is dat deze lampen gebruik maken van moderne LED filamenten. Hierdoor zijn ze zuinig en ook nog eens dimbaar. Het glas heeft een mooi ruit- of dennenappelpatroon.

Bailey Glow & SPL Vintage

Deze lampen zijn vrij nieuw in lampenland. Bij interieurstylisten behoren kooldraadlampen tot de favorieten. Ze geven super mooi licht via een dun gloeidraad. Het nadeel is alleen dat ze best kwetsbaar zijn en veel stroom verbruiken. Deze nieuwe vintage LED lampen zijn daar de ideale vervangers van. Ze maken gebruiken van een compleet nieuwe techniek. De LED lichtbron zit namelijk verstopt in de fitting maar laat vervolgens een kunststof element in de lamp oplichten. Hier zitten vervolgens dunne lijnen in gegraveerd die oplichten. Dit lijkt heel erg op de oude kooldraadlamp maar is toch zuinig en duurzaam. Wij verwachten dat deze lampen het komende jaar dé nieuwe trend gaat worden.

Calex Exclusive

Calex is een van de grootste spelers en is ook nu weer met een hele bijzondere designlamp gekomen. Het gaat om de nieuwe Lamda en Ypsilon lampen uit de Exclusive serie. Deze lampen behoren tot de top van designlampen en zijn werkelijk oogstrelend. De Lamda modellen hebben iets weg van een Spaanse peper. De Ypsilon modellen hebben meer iets weg van de hoorns van een gewei. Beide modellen zijn verkrijgbaar met titanium en goud gekleurd glas. Super elegant en ideaal voor de designliefhebber.

Reacties uitgeschakeld voor 4 unieke lampen voor het nieuwe jaar