Blog

Een cadeaubon als kerstcadeau

Twijfel jij tussen een kerstcadeau of een cadeaubon? Lijkt een cadeaubon toch beter te passen in jouw cadeauconcept? Overweeg je om een digitale cadeaubon te kopen of een fysieke cadeaubon? Lees snel verder om de voordelen van een cadeaubon als kerstcadeau te ondervinden!

Een cadeaubon: cliché?

Een cadeaubon kan worden ervaren als cliché of onpersoonlijk. Een cadeaubon kan echter heel erg handig zijn wanneer er cadeaus voor een groot aantal mensen moet worden gekocht. Bij het kopen van kerstcadeautjes is dit vrijwel altijd het geval, omdat er vaak cadeautjes worden gekocht voor collega’s, familieleden en vrienden. Het verkrijgen en besteden van cadeaubonnen wordt ook als handig ervaren. Dit komt omdat er effectief met de tijd wordt omgegaan. Het kopen van een cadeaubon kost niet veel tijd en het besteden ervan ook niet. Cadeaubonnen kunnen uiteraard ook worden gecombineerd met bloemen, chocolade, snoepjes of een taart. Dat schijnt rond de kersttijden enorm in de smaak te vallen.

Cadeaubon trends
In de laatste jaren in de opkomst van digitale cadeaubonnen meer zichtbaar geworden. Men verklaart dat dit het gevolg is van de vergroting van de machtspositie van de consument. De consument wilt namelijk dat er voor een simpelere customer journey wordt gezorgd. Dit wordt dan ook gerealiseerd door bepaalde handelingen uit de customer journey te verwijderen. Denk maar aan hoeveel tijd het kost om naar de winkel te gaan. Je moet je klaarmaken om uit de deur te gaan, de auto of het openbaar vervoer pakken en vervolgens nog wachten in een rij. Anno 2018 vindt de consument dit veel te veel gedoe en is om deze reden dan ook overgestapt naar het kopen van producten om digitale platforms. Denk hierbij aan webshops. Maar dit zijn niet de meest praktische digitale platformen, de meest praktische digitale platformen vinden namelijk plaats op de smartphone. Hier worden verschillende apps, games en andere applicaties gekocht voor vermaak. Een ideale tip om als cadeaubon te geven is dan ook een e-voucher of een gift-card. Een gift-card wordt uitgegeven op smartphone platformen. Denk hierbij aan iTunes of de Google PlayStore. Dit is het meest praktische cadeau om te geven als kerstcadeau, omdat je de ontvangende persoon vrij in zijn of haar keuze laat. Deze persoon kan in eigen tijd bepalen waar, wanneer en aan wat de gift-card verzilverd gaat worden. De smartphone is voor elk persoon het meest toegankelijk en daarom is het ook aan te raden om voor een gift-card als cadeaubon voor kerst te gaan.

Reacties uitgeschakeld voor Een cadeaubon als kerstcadeau