Blog

Creatieve manieren om brandhout te bewaren

Zodra de herfst zijn intrede heeft gemaakt, is het tijd om de kleden uit de kast te trekken, de sprei over het bed te leggen en voldoende brandhout in huis te halen om de kachel op te stoken. Allemaal leuk, lief en aardig, maar een stapel brandhout berg je niet ongezien op. En wist je dat dat helemaal niet erg is? Want brandhout kun je op talloze manieren opbergen én het ook nog eens een luxe uitstraling geven. Lees snel verder en kies de leukste manier om jouw brandhout op te bergen.

De lucht in met brandhout

Het buiten bewaren van je brandhout zorgt ervoor dat het hout niet in de weg ligt in huis, maar het heeft ook nadelen. Zo droogt het brandhout niet goed waardoor je het hout alsnog eerst in huis moet leggen voordat je het de haard in kan. De oplossing? Kies voor een verticale opslag van het brandhout in huis. Door een hoge smalle kast naast de haard te vullen met hout, creëer je een rustig effect. Een ander origineel idee is het plaatsen van twee smalle spijlen langs de wand en daar het brandhout achter te leggen.

Onder de bank

Heb je een kleine woonkamer en wil je graag ieder stukje ruimte zo optimaal mogelijk benutten? Dan raden we je aan te kiezen voor twee-in-één objecten. Maak bijvoorbeeld aan weerszijden van de open haard een zitbank. Door onder de zitbank een open ruimte te laten, berg je daar gemakkelijk je brandhout op. Maak het geheel af door op de zitbank een mooi plaid en een aantal kussens in zachte tinten neer te leggen. Zo heb je zitruimte en opbergruimte in één.

Kisten

De houten kistjes die sinds een aantal jaar niet meer weg te denken zijn uit ieder huishouden, komen bij het opbergen van haardhout ook heel goed van pas. Heb je een kleine voorraad brandhout, kun je één kistje naast de open haard plaatsen en deze vullen met brandhout. Bij het kopen van meer brandhout stapel je een aantal houten kistjes op de manier hoe jij dat wilt en vult deze vervolgens met het hout. Kies voor een passend aantal kistjes om je huis niet te vol te maken.

Al met al is het belangrijk om te kiezen voor een passende opslag van het brandhout. Laat je inspireren op Pinterest of laat je creatieve brein de vrije geest. Zo lang het jou maar past.

Reacties uitgeschakeld voor Creatieve manieren om brandhout te bewaren