Blog

Snel warmte creëren in huis

Wil je een kleine ruimte snel verwarmen? Een elektrische kachel leent zich hier goed voor. Denk bijvoorbeeld eens aan je badkamer. Wellicht sta je op koude winterdagen zo af en toe te koukleumen omdat de temperatuur niet aangenaam is. Veel mensen hebben een warmtebron is deze ruimte maar zetten deze niet aan.

De badkamer is geen ruimte waar je uren per dag doorbrengt. Het tijdelijke aangenaam verwarmen van je sanitaire ruimte gaat prima met een elektrische kachel. Vanzelfsprekend zorg je ervoor dat je apparaat niet in de buurt van waterbronnen komt. Veiligheid staat voorop! Ook tijdens het klussen in je garage kan je misschien wel wat extra warmte gebruiken. Ga lekker aan de slag naast je kacheltje en verwelkom de warmte terwijl je lekker aan het werk bent.

Energieverbruik

De meeste elektrische kachels gebruiken relatief veel energie. Het verwarmen van een grote ruimte met dit apparaat wordt daarom niet aanbevolen. Het kost niet alleen veel energie maar ook meer tijd. In dat opzicht is een centrale verwarming fijner en goedkoper in gebruik. Een kleine ruimte verwarmen gaat echter prima met dit soort kachels. Verwarm je kleine ruimte echter niet constant met een elektrische kachel. De energierekening die volgt kan namelijk tegenvallen. Ook kan het fijn zijn om in de buurt van een elektrische kachel te werken als een andere warmtebron niet voorhanden is.

De ideale situatie

Als je uit bed komt en nog even in je huiskamer blijft alvorens je gaat werken kan het erg fijn zijn om wat extra warmte te mogen ontvangen. Een elektrische kachel is dan echt een uitkomst. Plaats de kachel vlakbij je zitplaats en geniet van de warmte terwijl je nog even de krant leest. In dit geval is het niet nodig om andere warmtebronnen aan te zetten. Dit is vaak ook niet erg praktisch. Als je maar een korte tijd verblijft is een ruimte loont het de moeite niet om het gehele verwarmingssysteem te activeren. Je elektrische kachel geeft sneller warmte en als je het huis verlaat zet je hem weer uit. Overweeg je een elektrische kachel aan te schaffen? Ga eens op onderzoek uit, je merkt al snel dat de prijzen best meevallen. Een kachel met een thermostaat verdient de voorkeur. Het kan voorkomen dat je je kachel op een dag vergeet uit te zetten. Een thermostaat zal er voor zorgen dat het apparaat afslaat zodra de juiste temperatuur is bereikt. Op deze manier voorkom je thuiskomen is een wel heel erg warm huis!

Bron: Woningfacts.nl

Reacties uitgeschakeld voor Snel warmte creëren in huis